Woensdag Tugboatdag

Wat is er idyllischer dan een gezonken boot met een schat. En daar als piraten naar toe gaan, zwemmen, snorkelen, ontdekken! Dat was de belofte voor de woensdag: snorkelen bij de Tugboat Beach.


Tugboat Beach: gezellig!

Wel lastig met grote boot naast het strand maar geen last van!

Links langs de kust waar de schat ligt in het water

 

We begonnen natuurlijk met ons inmiddels normale ritueel: ouders 2 uur te vroeg opstaan (#tijdsverschil), ontbijten, relaxen en dan aan paar uur later de kids opstaan (#tieners, #kunnenaltijdslapen) ook ontbijten en zo rustig de dag starten. Het was de laatste dag dat we ook nog 's avonds / 's middags met Erich en Gerda konden afspreken en dat leek ons wel gezellig, vandaar een combi van 's ochtends met z'n vieren en dan 's middags richting Papagayo (waar Erich en Gerda waren).

 

Ten oosten van ons langs de baai ligt Tugboat Beach en dat zou 1 van de beste snorkelplekken zijn. Slechts 10 minuten rijden (hardlopend zou ook makkelijk kunnen!) en na even zoeken hadden we het gevonden. Schitterend plekje, helaas is er 3 jaar geleden wel een groot schip geparkeerd naast het strand; vanwege de lage olieprijzen is er geen werk en is de boot daarom maar even 'op pauze gezet'. Indrukwekkend maar verpest wel het schitterende uitzicht.

 

Gelukkig maakt de eigenaar en het snorkelen alles goed! We worden eerst meegenomen in het verhaal: er is een snorkelroute langs zeepaardjes, een anker, een piratenhoofd en dan uiteindelijk naar de schat bij de Tugboat (duwboot). Als we de schat vinden -> de eigenaar wil 60%. 'Voor Corona was 50% prima, maar ik heb wat lastige maanden achter de rug' #humor.








 

Zo gezegd zo gedaan, via de route door het water richting uiteindelijk de Tugboat. Die ligt toch zeker zo'n 100 tot 150 meter verderop langs de kust. Een schitterende route, je zwemt al gauw met 5-10 meter water onder je met fantastisch zicht. Daardoor zie je ongelovelijk veel vissen, koraal, etc. etc. En bij de Tugboat is het inderdaad super mooi, de vissen zijn hier legio en zwemmen aan alle kanten om je heen!! Heel mooi en enerverend.

 

Uiteindelijk twee tochten gedaan (1 met kids, 1 met Laura) en echt genoten; ook met hele mooie opnames voor mijn 'film' (nog geen tijd gehad te monteren). Daarna nog lekker drinken en relaxen totdat we terug naar ons huisje gingen voor lunch.


Foto's van vandaag door Ruben Broekhuizen👌

 

Na de lunch de middag afgesloten met een bijna 'traditionele' Papagayo-beach-middag met 'Eten bij Zest' met Erich en Gerda. Erg gezellig, donderdag gaan zij terug naar Nederland en voor ons 6-en dus een laatste avond samen. Belangrijk detail: vandaag met de duikschool afgesproken dat we zondag ochtend met 2 personen gaan duiken. Ruben in elk geval en dan of ik of Laura. Ik als ik durf, anders Laura… Claire mag helaas niet vanwege de gaten in haar oren kan ze niet klaren onder water.

 


Papagayo bij Janthiel Beach weer thuis zeg maar

Reacties

Populaire posts van deze blog

Thuis

Laatste dag toeren - hoge bergen, diepe dalen!