Laatste dag toeren - hoge bergen, diepe dalen!

De laatste dag van de vakantie hebben we gekozen om 'on tour' te gaan weer naar Westpunt. Lekker in de auto met de airco en dan genieten van de natuur. Gestart bij Shete Boka, een zeer mooi park. Offroad rijden langs de kust maar prima te doen, gewoon goed op de kuilen letten en niet te hard! Erg indrukwekkend zijn 'de pistol' en de grot bij de ingang van het park. De grot moet je echt 'even vinden' maar de zee zie je hier in de grot jouw kant op stormen, zeer mooi en de kracht van het water ervaar je!


Soort kreeftje (anderhalve cm groot?)




Bij 'de pistol'








Je ziet het water in de grot op je afkomen


Uitzicht na het rotsklimmen naar beneden


FF rotsklimmen





Daarna direct maar door naar wat we gisteren niet konden afmaken: Christoffel Park met mr. Rastafari die er weer was. Hij herkende ons en we mochten zonder bijbetalen de tocht van gisteren afmaken 'nu hoog nietwaar?' Zeker zeker zeker, nu het hoge pad. En dat hebben we geweten!!!

Claire en Ruben genoten op het eiland al van de kamelenbulten, een serie van bergjes van 17% waar ik de laatste keer met ongeveer 80 km per uur overheen kon waardoor je een soort achtbaan-gevoel kreeg ... heerlijk!! Dit was nog wel wat heftiger, ik schat tot 25 a 30% steil?! Wel verhard maar niet altijd 100% zeg maar ... en bochtjes in de weg terwijl je omhoog rijdt met die 25 procent helling.... Zeker het meest heftige wat ik heb gereden en Ruben bijvoorbeeld heeft een deel van de weg met de handdoek voor z'n ogen gezeten 😀😓. Echt machtig gaaf. Ondertussen schitterende uitzichten, mooie natuur.










Yes! Eindelijk de parkiet op de foto wat een snel beest...






Zo rond 2 uur waren we klaar, zijn we nog snel langs Cas Abou gereden (top 5 stranden van Curacao gezien check) en toen naar huis. De kids waren klaar: zwemmen, bubbelbad, relaxen. Niet meer natuur, snorkelen, etc. gewoon wifi, vriendjes en zwemmen.

Pizzeria Mare

Onderweg naar huis nog bijna overheen gereden: een 25 cm grote landkrab


's avonds nog 'traditioneel' afgesloten met z'n vieren bij Pizzeria Mare wat onze vaste hangout was geworden (3e keer deze vakantie bij Mambo beach). Daar nog een traditionele 'rechtzaak' gespeeld; Dave Falcone, sportmakelaar, was vermoord met de submarine van het Aquapark van Curacao. Door de vader van Coco Klaassen omdat hij in Miami honkbal wilde spelen ipv in San Francisco. Lichaam gevonden in een vis die tentoongesteld werd in het aquarium in een '160m tank' - op diepte!
Lang verhaal 😂 maar Ruben kan het je wel na vertellen want hij was de detective die de moord heeft opgelost!

Nu vanavond verder inpakken, wat relaxen en dan morgen mondkapjes- en reisdag.

Reacties

  1. Dank voor de foto's en beschrijvingen. een mooie vakantie zo te zien. Goede reis terug en kom gezond weer terug. Dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Christoffelpark staat op onze bucketlist, gaan we binnenkort afvinken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Thuis