Turtles en shoppen

Maandag stond in het teken van het 'krijgen van de auto'. Daarmee krijg je natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid en kun je direct veel verder weg en zaken ondernemen. Wat verwarring vooraf want we dachten eerst dat we naar de airport werden gebracht en dan daar de auto moesten ophalen (zeker 2 uur heen en terug dachten we) maar gelukkig de auto werd bezorgd 'corona-proof' om 9.30! Corona-proof betekent in dit geval dat ze met mondkapje in de auto reden en de binnenkant helemaal werd schoongemaakt (rijders stoel), echt prima geregeld. Wel erbij gezegd … dit is echt auto huren Curacao-style ->  de airco doet het zeer goed maar verder past de auto precies in het verkeer .. zo'n ragbakje met net teveel kilometers en deuken. Niet de extra uitgevoerde luxe-modellen die we vaak gewend waren. Het is ook denk ik de eerste keer dat we thuis een nieuwere auto hebben dan op vakantie!


De vogels van vandaag 😁






Maar goed … auto in bezit en natuurlijk direct wegrijden. Met Erich en Gerda afgesproken dat we naar Westpunt zouden, het uiterste punt van het eiland waar de 'mooiste baaien' zouden zijn.

 

Playa Grandi met de grote schildpadden



Grote schildpaddenbijeenkomst


Het eerst naar Playa Grandi; de plek waar ze ook vissen voeren en daarmee de schildpadden lokken (handig voor de toeristen). Erich en Gerda waren daar al aangekomen en inmiddels weer door naar Willemstad (geen snorkelgear) vandaar een familie-dag met z'n vieren. En ja …. grote mooie schildpadden en ook op diverse plekken mooi koraal. Het blijft ongelovelijk hoeveel vissen je hier kan zien en hoe ongelovelijk ver je kan kijken onder water.


Discover Lagun restaurant: gezellig en relaxed




Na een paar uurtjes door naar Playa Lagun. Daar eerst heerlijk gegeten bij het restaurantje bij de parkeerplaats; zeer gezellige en leuke eigenaren die kletsen en serveren tegelijk. Snel wat boodschappen doen bij het tankstation annex mini-supermarkt en dan het strand op.


Idyllisch Playa Lagun


 





Een schitterende baai waar je zeker een meter of 100 a 150 kan zwemmen voordat je bij open water komt. En al die tijd heb je mooi zicht tot soms een diepte van 10-15 meter schat ik in. En schildpadden (de baby's noemde Ruben het, ze waren wat kleiner hier werden ze niet bijgevoerd..), pijlvissen, koraal, etc. etc. Zonder veel stroming dus zeer zeer goed te doen.



 

Rond 4 uur ook hier opgebroken zodat we nog redelijk op tijd thuis zouden zijn voor eten e.d. Al met al is het toch een uur reizen omdat je het hele eiland over moet van west (waar de baaien waren) naar oost (Jan Thiel waar wij zitten in ons huis). Onderweg kwamen we nog een mooie 'amerikaanse' supermarkt tegen. En dus inslaan #glutenvrij #bagels #cinnamon het zijn hier nu eenmaal andere prijzen dan bij ons supermarktje om de hoek in het toeristische gebied en we blijven hollanders ;). Hier gaan we in elk geval nog vaker heen, heerlijk.

 

's Avonds hebben we in het huisje gegeten. Moe, voldaan en genieten van al het lekkers dat we bij de supermarkt hadden gekocht zeg maar.


Ons huisje met mooie brede veranda

#hangmattime

Reacties

Populaire posts van deze blog

Thuis

Laatste dag toeren - hoge bergen, diepe dalen!