Ocean Lens

Gisteravond waren we toch wat teleurgesteld … Claire kan toch niet duiken. En tegelijkertijd juist daarom gisteravond gegoogled en rondgekeken wat er eventueel nog als alternatief was. En we hebben het gevonden en vandaag gedaan: de Ocean Lens! Cijfer? 10++!



 

Eerst natuurlijk vanochtend even hardlopen. Laura deze keer niet mee en dus met muziek alleen. Ik dacht zelfverzekerd dat het lekker liep en ben daarom direct verder omhoog gelopen, ongeveer 50 meter stijging in het eerste stuk a 10 km per uur. Natuurlijk … verderop kom je dat natuurlijk weer tegen en dus was de 5 km leuk, prima te doen maar eigenlijk ook heel pittig. Het laatste klimmetje -> dan voel je dat je de eerste 10 minuten te hard gelopen hebt.


 

Daarna met z'n allen ontbijten. We hadden gisteren glutenvrij brood besteld bij 'Bakkerij Zon' maar helaas … niet te eten. Lijkt wel alsof dit in zee gebakken is zo zout…







 

Na het ontbijt naar het Aquarium. Vrij dichtbij (zo dichtbij dat ik er een paar dagen geleden al hardgelopen heb) en een mooi uitstapje voor de ochtend. Op zich wel een leuk aquarium, echter wel wat klein en erg druk met veel schoolkinderen. En dan is anderhalve meter afstand houden lastig en voelt het bezoek als lastig aan! Maar goed, na een uurtje ongeveer gingen we door naar wat wij hoopten dat open was: de Ocean Lens. Dit is een tunnel naar 7 meter diepte en met 4 meter vooruit onder water. Daar heb je dan een groot rond raam precies op de rand van het rif waar het water heel diep wordt. En waar je dus op 7 meter diepte vissen kan zien en een werkelijk schitterend uitzicht hebt. Een heel mooi alternatief t.a.v. het duiken voor Claire!! Genoten. En … we twijfelen ergens nog want je kan hier ook in een echte duikboot. Serieus zeer duur maar … dat zou natuurlijk ook echt uniek zijn -> tot 300 meter onder water in een heuse duikboot vissen kijken?! Wie weet wat we nog gaan doen…


Ocean Lens: een ervaring op zich en een must om te doen!






 

 

's Middags, na een heerlijke lunch bij Hemingway's aan het strand van Mambo Beach (naast het Aquarium) zijn we in de auto vertrokken richting Claire haar 'wens van de dag'. Ze wilde graag naar het strand met de schommels: Kokomo Beach. En voor ons allemaal wel lekker, ff in de auto met de airco en rijden door het prachtige curacao. Onder andere over de hoge brug bij Otrabanda en Punda en dan verder richting Westpunt. Halvewege het eiland vind je Kokomo Beach; qua snorkelen niet erg mooi, maar wel goed met bediening, strandbedden en een relaxte sfeer.


Lunch bij Hemingway's


Onderweg naar Kokomo



Moest ik even fotograferen, schitterend kuifje vogel bij Kokomo Beach

Uitzicht bij Kokomo vanaf ons strandbed

 

Eind van de dag nog snel boodschappen doen en dan thuis eten. Voor de 2e keer deze vakantie in het huisje zelf aan het koken (Laura): pasta. En … ja ja toch maar weer bellen want wifi doet het nog steeds niet goed. Nu al sinds de aankomst een issue en gedoe. En dus nog een keer iemand die komt kijken; alle stekkers eruit, complete reset, nieuwe box aansluiten, nog niks… Wat is nu uiteindelijk de oplossing? We zijn verhuisd, in 30 minuten naar een huisje 30 meter verderop met wel goede wifi!!


Thuis koken

 

Daar is het nu waar ik eindelijk ook dus op een makkelijke snelle manier kan bloggen en waar wij als digitale familie nu ook weer helemaal senang zijn! Morgen? -> Blue room! En dan richting het weekeinde met naar het schijnt een tropische storm, Willemstad en .. Duiken.

Reacties

  1. Jammer dat Claire niet kan duiken, maar het risico met haar oren is natuurlijk te groot. Wel een mooi alternatief Ocean Lens. Gaaf ook schommelen in zee. Veel plezier in de Grot. Wij hebben een boek, Nature Colours Curacao, kunnen daar een aantal van jullie beesten in zien met naam erbij! Handig.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Thuis

Laatste dag toeren - hoge bergen, diepe dalen!