Duiken & het mooiste strand van de Caribbean

Strand nr. 1 van de Caribbean: De Grote Knip


Zondag ochtend; het moment! Het moment waarop we zouden gaan duiken. Claire kan helaas vanwege haar oorproblemen (gaten in beide oren) nog niet klaren wat je natuurlijk wel moet kunnen. Klaren is als je naar beneden gaat steeds lager de druk in je oren die dan toeneemt verminderen door met de neus dicht te blazen door je neus. Dan krijg je zo'n 'knap' in je oor -> geklaard! Zonder dat wordt het pijnlijk hoe dieper je gaat. Vandaar ook dat Laura en ik hadden afgesproken dat 1 volwassene met Ruben mee zou gaan. En … de keus viel op mij (hmm??).


Onze duikkust


Fotograaf Floris

En dus na een snel ontbijt samen richting duikschool. Eerlijk gezegd 's nachts al een paar keer wakker geworden (zo ben ik dan) en best zenuwachtig…  Daar ter plekke een leuke uitleg van Veronique (uit Zwitserland) en Floris gaat ook mee (fotograaf). Ruben vindt het ook spannend (je kan doodgaan als je het fout doet?) maar let zeer goed op. De afsluitende theorie-quiz allebei zonder fouten afgesloten. En dus spullen aan en het water in. Totaal ongeveer 23 kilo aan equipment voor Ruben en 26-30 kilo voor mij. Ruben heeft het zwaar maar erg knap met 65% van z'n eigen gewicht lukt het hem wel gewoon om het water in te komen.

 

En daar starten met de oefeningen: ademen boven water, onder water, masker schoonmaken met adem uit je neus, mondinhalator weggooien en terugpakken (en het water eruit krijgen en dan weer ademen). Allemaal goed! Ruben heeft het zeer naar z'n zin en wil dieper en verder. Ik vind het wel gaaf maar wil niet dieper dan een paar meter.

Vandaar dat we eerst tot 2 meter onder water duiken waarna ik afhaak en Ruben alleen verder gaat met de instructeur en fotograaf. Helaas lukt het Ruben uiteindelijk niet om goed te klaren en kan ook hij dus niet dieper dan 4 meter komen. Al met al wel een hele gave (maar spannende) excercitie die we wat Ruben betreft zo snel mogelijk nog een keer doen. Het klaren bij kinderen schijnt wel vaker moeilijk te zijn; het gaafst was wel dat Ruben dit eerst spannend en later eigenlijk simpel en leuk vond! Ik zelf ook maar ik zou een volgende keer wat meer en makkelijker begeleiding en wat langer de tijd willen.

 

Nb. helaas nog geen foto's, die komen later nog!





 

's Middags na een lekkere lunch thuis toch nog maar een lange autorit, daar hebben we wel zin in. Met name de kids vinden dit wel lekker, ook zeker met het warme weer. En dus via eerst de Carrefour (winkelen, eten inslaan en even speelgoed kijken voor Ruben) naar Westpunt. Deze keer gaan we voor wat onze reisgids zegt 'het mooiste strand van de Carribean'. Die verkiezing is ooit 1 keer gewonnen en toen heeft 'De Grote Knip' gewonnen! Daar aangekomen zien we waarom: absoluut mooi en idyllisch, van bovenaf kun je al een mooie foto maken en vervolgens via de trap naar het strand dat in een baai ligt. Snorkelen is hier ook zeer zeer mooi! Wel is het zo, als op heel Curacao, dat je in de details dan wel ziet afval, rotzooi hier en daar niet altijd zo opgeruimd zoals bijvoorbeeld in Nederland…

We zitten zo laat aan het strand dat we nu pas echt opmerken dat er een tijd is voor toeristen (overdag tot 5 uur zeg maar) en een tijd voor de locals. Die komen echt pas als het wat kouder wordt en zitten er met de barbecue en de familie zeg maar tot 's avonds.


 

Op de terugweg merken we ook daar de drukte met de locals -> zodra het donker is begint de dag eigenlijk pas! In ons ritme past dat niet (dan zijn we echt al moe… ) maar wel mooi om te zien. Het avondeten was uiteindelijk de keuze tussen soep met broodjes of McDonalds. Mogen jullie raden wat het geworden is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Thuis

Laatste dag toeren - hoge bergen, diepe dalen!