Corona-proof op stap

Nieuwe tijden, nieuwe gewoonten 🥴 en in 2020 staat dat natuurlijk in het teken van Corona! Voordat je op stap moet zul je je moeten aanpassen. Zo zijn we bijvoorbeeld gisterochtend naar Groningen geweest voor een Corona-test. Minuutje gorgelen met zout water en het hoofd achterover ... vervolgens vandaag de hele dag in spanning voor de uitslag. Immers -> positief (is zeer negatief) betekent niet op reis maar 2 weken quarantaine want Corona. Je kan daarvoor een app downloaden die je vervolgens dus met jouw code (proces is zeer LEAN SIG SIGMA ingericht complimenten) elke 2 minuten ververst in afwachting van de melding 'negatief'. Je krijgt ook automatische een mail en kan zelfs de app jou laten sms-en dat de uitslag er is! Erg gebruiksvriendelijk, blijft dat we niet gewend zijn om zo kort voor de reis nog zo'n onzekerheid te hebben.


Maar goed, rond 5 uur in de middag dan 'eindelijk' de uitslag YES 4 * NEGATIEF en snel naar het reisbureau voor het invullen van de corona-papieren. De test mag maximaal 72 uur voor de vlucht vandaar dit korte tijdsbestek. Doe je de test op woensdag en vertraagt de vlucht ... dan zit je over de 72 uur en mag je gewoon weer opnieuw.

En dan de laatste avond voor de vlucht. In ons gezin pakken we dan in met alle essentials: zwembroek, telefoon, earphones, ipad, laptop, fototoestel, gopro en heeel veeeel laders. Verder geen digitaal gezien #valtwelmee. Dit jaar ook daar echter wat nieuws: de #mondkapjesmodeshow! Ik heb natuurlijk dankzij de familie Setz een schitterend HCW-mondkapje 👦 voor de anderen in het gezin nog even kijken wat past en lekker zit.


Goed 9 uur 's avonds ... ik ga slapen Laura nog wat aanklooien zo hebben we allebei ons eigen ritme in de voorbereiding 👌 en dan morgen om 4 uur opstaan voor onze reis!! 10.20 vliegen en dan zo'n 9-10 uur later als het goed is op ons mooie bounty-eiland?!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Thuis

Laatste dag toeren - hoge bergen, diepe dalen!